پشتیبانی

09012745996

عسل کنار و خواص بینظر آن

کنار

اگر دوستدار عسل باشید و در جنوب ایران زندگی میکنید حتما نام عسل کنار به گوش شما خورده است.

درختان خودروی کنار در مناطق گرمسیری و سواحل جنوبی ایران و عمدتاً در استان‌های فارس سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، شهر و خوزستان یافت می‌شوند که به صورت پراکنده روییده و مردم از میوه‌های آن استفاده می‌کنند.

میوه آن که شبیه زالزالک اما تک هسته‌ای است. همچنین از برگ آن پودر سدر تهیه می‌شود. کنار در بعضی از خانه‌های قدیمی شهرهای جنوبی (بخصوص جنوب فارس و خوزستان) وجود دارد.

میوه آن در صورت آبیاری بسیار خوش طعم و شیرین می‌شود و بافتی شبیه به سیب دارد.

عسل کنار چیست؟ 

عسل کنار یا همان عسل سدر به عسلی گفته میشود که زنبور عسل از شهد شکوفه های درخت کنار تولید می کند. در تصویر زیر شکوفه های این درخت را مشاهده می کنید.

2

ویژگی های عسل کنار

عسل کنار نسبت به بقیه عسل ها مقداری متفاوت است شناخت این عسل میتواند در تصمیم گیری به شما کمک شایانی کند.

ساکارز

بر اساس استاندارد ملی ایران INSO 92 حداکثر مقدار قابل قبول برای ساکاروز عسل ۵ درصد می‌باشد.

درصد ساکارز در عسل کنار طبیعی بیشتر از میزان استاندارد است که تشخیص کیفیت ان به فاکتور های زیر بستگی دارد.

  • پرولین
  • نسبت فروکتوز به گلوکز
  • فعالیت دیاستازی

ساکارز عسل کنار طبیعی و خالص در بین عسل ها یک استثنا است و معمولا بیشتر از ۵ درصد است و همواره باید به این نکته توجه ویژه ای شود که

ساکاروز عسل کنار دلیل بر بی کیفیت بودن این عسل نیست دلیل این مورد این است که عسل کنار به صورت طبیعی ساکارز بالایی دارد و این به خاطر منبع شهد این عسل یعنی شکوفه‌های درخت کنار(سدر) است که ساکارز بالایی در شهد آن وجود دارد.

درنظر داشته باشید هنگام انتخاب به فاکتور های بالا نیز توجه کنید.

عطر و طمع عسل کنار

این عسل که باعنوان عسل عربی نیز شناخته می شود به دلیل طعم و مزه ی خاصی که دارد توانسته است مشتریان خواص خودش به خصوص در بین مردم حاشیه ی خلیج فارس پیدا کند.
گر شما یک عسل کنار اصل و در عین حال تازه تولید شده و خالص را مزه کنید عطر و طعم شکوفه های کنار به راحتی قابل احساس است.

کف عسل کنار

کف عسل کنار نیز یکی دیگر از ویژگی های این عسل است که آن را از دیگر عسل‌ها متمایز کرده است. عسل کنار معمولا بعد از برداشت با کف سفیدرنگی همراه است و رنگ روشنی دارد. بعد از گذشت چند هفته  کرمی رنگ می‌شود و رفته رفته کف آن از بین می‌رود و رنگ آن تیره می‌شود و یک لایه بسیار نازک از کف بر روی آن باقی می‌ماند.

دلیل این کف کردن مربوط به خود گیاه کنار و از خواص عسل کنار بوده و ربطی به طبیعی و یا نامرغوب بودن عسل تولید شده ندارد.

علت ایجاد کف بر روی عسل‌ها به خصوص عسل کنار، وجود ماده‌ موثره‌ای در شهد گیاهان به نام ساپونین است که در اوایل برداشت عسل تولید کف می‌کند. اما به مرور زمان این کف ته نشین می‌شود.

رنگ عسل کنار

به دلیل وجود گونه های متفاوت درخت کنار که در ایران تعداد آن به 40 نوع میرسد رنگ های مختلفی دارد.

عسل کناری که ما در استان فارس تولید میکنیم در ابتدای برداشت رنگ روشنی دارد و به مرور زمان رنگ ان به کهربایی تغیر می کند.

شکرک زدن عسل کنار اصل

عسل وقتی طبیعی باشد در بسیاری از موارد به دلیل ترکیبات خاص آن عسل ممکن است رس ببند. بعضی افراد فکر می کنند شکرک نشانه و علامت بی کیفیتی محصول است در حالی که این باور نادرستی می باشد. درست است که افرادی هستند که این ترکیب را نمی پسندند ولی نکته ی مهم اینجاست که این محصول صددرصد طبیعی و اصل می باشد و در طی فرایند تولید چیزی از خواص آن کم نشده است و این یک ملاک با ارزشی در تشخیص عسل کنار اصل می باشد.

عسل بسته به این که از شهد چه گیاهی باشد بعد از مدتی رس می‌بندد. زمان رس بستن یا همان شکرک زدن برای برخی از عسل‌ها بسیار زود در حد یک یا دو هفته بعد از برداشت و برای بعضی دیگر بسیار طولانی و در حد یک یا دو سال بعد از برداشت عسل است.

عسل کنار جزو عسل های دیر رس به شمار می‌رود، به این معنی که بعد از گذشت یک یا دو سال از برداشت، تازه شروع به شکرک زدن می‌کند و این کاملا طبیعی است.

امیدورام این مطالب برای شما مفید واقع گرفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
خانه
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من