گون گیاهی است چندساله، که ارتفاع آن تا ۷۵ سانتیمتر میرسد. از خانواده باقلاییان که تولید مثل آن از طریق بذر صورت میگیرد. ساقههای رشد یافته آن به رنگ بنفش تیرهاست. برگهای آن مرکب از برگچههایی است که به صورت متقابل به تعداد ۱۱ تا ۳۰ جفت در محور هر برگ قرار گرفتهاند. گلهای آن معمولاً به رنگ ارغوانی، گاهی آبی یا سفید بوده، نزدیک به انتهای شاخههای گل دهنده قرار دارند.
گون گیاهی است که قرن ها در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار می گیرد. گیاه گون دارای بسیاری از فواید سلامتی از جمله اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد پیری و ضد التهابی است.
اعتقاد بر این است که گون باعث افزایش طول عمر می شود و برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها مانند خستگی، آلرژی و سرماخوردگی استفاده می شود. همچنین برای بیماری های قلبی، دیابت و سایر شرایط استفاده می شود.
عسل گون، یکی از عسلهای مرغوب، با کیفیت و طبیعی در ایران است که خواص دارویی و درمانی متعددی دارد.
منظور از عسل گون چیست؟
وقتی نام یک گیاه را بر روی یک عسل می گذارند به این معنا نیست که این عسل تماما از شهد همین یک نوع گیاه تغذیه کرده است و دلیل این امر این است که زنبور از شهد بقیه گیاهان نیز تغذیه می کند اما زمانی که بیشترین پوشش گیاهی یکه منطقه گون باشد به ان عسل گون می گویند و این موضوع زمان برداشت به راحتی از عطر و طمع عسل قابل تشخیص می باشد.
ویژگی های عسل گون
- رنگ: رنگ عسل گون بسته به منطقه و زمان نگهداری ان متفاوت است و معمولا در ابتدا رنگ زرد روشن و بعد به رنگ کهربایی و قهوه ای تغیر میکند.
- ساکارز: عسل با کیفیت گون معمولا ساکارز زیر 1.5 تا 1 درصد را دارا هستند و بیماران دیابتی با توصیه پزشک میتوانند مصرف کنند.
- عطرو طعم: این عسل رایحه ی ملایمی دارد و شیرینی ان متوسط است.
خواص عسل گون
- سرشار از آنتی اکسیدان
بهبود بی خوابی
التیام زخم های حلق و ریه
ضد پیری
- انرژی زا و نشاط آور
علت رس بستن عسل گون
میزان گلوکز عسل گون در حد متوسطی قرار دارد به همین دلیل سرعت رس بستن یا همان شکرک زدن نیز در این عسل متوسط است و بعد از چند هفته تا چند ماه شروع به شکرک زدن می کند. خیلی از فروشندگان برای جلو گیری از این موضوع به عسل حرارت میدهند.
امیدوارم این مطالب برای شما مفید واقع گرفته باشد.